Välkommen till Hinz

Aktuellt

 • 2020-09-22

  Nu kommer vi till dig!

  Vår timmerbil och skogskran Epsilon M12L80 med Epscab hytt och elstyrning rullar in i närheten av dig inom kort. Kom…

 • 2020-09-16

  Varför leva i ovisshet – använd en våg!

  Vid köp av en PALFINGER TEC 7 kran (inklusive tillvalet BEM/BEM-PJ) ingår PALFINGERS integrerade vågsystem utan extra kostnad! Kampanjen pågår…

 • 2020-06-17

  Glad midsommar!

  Vi önskar er alla en riktigt glad midsommar!

Nyhetsarkiv

Jag vill börja med att dela berättelsen om hur allt startade.

Min far Bertil var en kranlegend, eller en levande Wikipedia som en person sa till mig.

Bertil arbetade under många år hos HIAB, på den tiden den ledande krantillverkaren i världen. Efter 13 år i Sverige fick han erbjudande om att driva HIAB i USA och vända de röda siffrorna, en utmaning han inte kunde tacka nej till. Efter fyra år i USA hade han framgångsreceptet för ökad försäljning och det var dags att flytta hem. När han inte fick gehör för sina idéer valde han att gå sin egen väg. Vid samma tidpunkt testade man en HIAB-kran mot en PALFINGER-kran och när Bertil fick höra att PALFINGER visade sig ha mycket hög kvalitet kontaktade han företaget och fick agenturen för PALFINGER i Sverige.

Den första PALFINGER-kranen såldes den 4 september 1974 till Djurås Cementvarufabrik, och sedan startade resan. Vi har snart sålt PALFINGER kran nummer 9000 i Sverige.

1996 när Bertil var 68 år lämnade han över företaget till mig och mina systrar Margot och Margareta. Idag äger Margareta och jag företaget. Att ta över en verksamhet som varit så framgångsrik kändes stort och ansvarsfullt, ett arv att förvalta och utveckla.

Genom åren har vi arbetat metodiskt med riktningen framåt och idag är vi stolta över att representera världens största krantillverkare PALFINGER på lastbilskranar, världens största skogskrantillverkare EPSILON och PALFINGER lastväxlare, världsledande på den civila marknaden. Tack vare drivet hos PALFINGER att skapa produkter för morgondagen är PALFINGER idag ett starkt varumärke som står för kvalitet, innovation, service, högt andrahandsvärde och snygg design.

Med över 10 000 levererade kranar på den svenska marknaden genom åren är vi idag en stark aktör på en marknad med hård konkurrens. Vi har alltid strävat efter att vara en stabil och pålitlig leverantör, där vi lever upp till våra höga kvalitetskrav, bra service och gott bemötande.

Våra medarbetare har stora kunskaper och bred branschkännedom, samtidigt som nytänkande är inbyggt i vår historia och organisation. Vi vill också bidra till branschens utveckling och framtid genom att stötta yrkesutbildningar för ungdomar.

Sammantaget tror vi att det ger oss goda förutsättningar för att fortsätta kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna, samtidigt som det stärker oss i arbetet för att ta oss an kommande utmaningar.

Jag vill tacka alla kunder för att vi under snart 45 år fått förtroendet att leverera produkter av hög kvalitet och jag ser fram emot att få presentera Hinz och PALFINGER även för nya kunder.

Välkommen till Hinz och PALFINGER!

Magnus Hinz